Neverím, že existuje jednoduchší pečený koláč. Pokaziť tento recept je doslova nemožné. Navyše, chutí vynikajúco!
Je na vás či používate šálku s objemom 220 alebo 250 ml, hlavné je používať vždy rovnaký hrnček!
Potrebujeme:
1 šálku krupice
1 šálku hladkej múky
1 šálku oleja
½ šálky mlieka
1 vajce
1 bal. prášku do pčiva
½ bal. mletej škorice
2 nastrúhané jablká
Na vrch:
Čokoládovú polevu
(4 lyžice cukru, 4 lyžice mlieka, 5 lyžice oleja, 100 g horkej čokolády – stačí zmiešať a rozpustiť).
Postup:
Vajce rozšľaháme s cukrom, pridáme krupicu, múku, prášok d pečiva, vanilkový cukor, mlieko, olej a nakoniec aj strúhané jablká zmiešané so škoricou (prebytočnú šťavu z jabĺk zlejeme). Dobre premiešame a navrstvíme na vymastený plech.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme, kým koláčik nie je zlatistý (cesto skontrolujeme špáradlom).
Na ešte horúci koláčik nalejeme polevu. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika