Skvelý obed, z jedného plechu, rýchlo, jednoducho a veľmi prakticky. Netrávte dlhé hodiny za sporákom, keď príprava skvelých pokrmov pre celú rodinu vám nemusí zabrať viac, ako pár minút času
Potrebujeme:
800 g mletého mäsa
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
3 väčšie zemiaky, 1 väčšiu paradajku, 1 červené cibuľu
Soľ, čierne korenie majoránku, sušenú petržlenovú vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice strúhanky
100 ml oleja
50 ml vody
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a pridáme k mäsu. Primiešame aj strúhanku, soľ a koreniny. Odložíme bokom, kým nepripravíme ostatné prísady.
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Rovnako nakrájame aj paradajku.
Rúru nastavíme na 200 stupňov.
Vodu zmiešame s olejom a túto zmes použijeme na podlievanie (časť nalejeme do misy a zvyšok si necháme na pridávanie neskôr).
Do misy najskôr ukladáme fašírky, ktoré formujeme z mäsovej zmesi mokrými rukami.
Medzi fašírky ukladáme zemiaky, cibuľu a kolieska paradajky. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 30 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 30 minút.
Ak chcete omáčku. Zmiešajte trochu vody so smotanou a strúhaným syrom. Zmes navrstvíte na mäsovú zmes približne 15 minút pred dopečením. Podľa potreby počas pečenia podlievame.
zdroj: screenoshot domaci recepti
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: domacirecepti