Famózny krémový dezert s čokoládou, aký ste ešte nejedli.
Chutná lahôdka, ktorú máte hotovú raz-dva a na prípravu vám postačí len pár ingrediencií.
Rýchly recept na neodolateľný krémový dezert z youtube kanála Isamara Amâncio.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 šálky sušeného mlieka (150 g)
1 balenie kondenzovaného mlieka (395 g)
3 PL kukuričného škrobu (30 g)
400 g smotany na varenie
2 šálky mlieka (420 ml)
300 g polosladkej čokolády
300 g smotany na varenie
Voliteľné:
Piškóty
Postup:
Do hrnca nasypeme sušené mlieko.
Pridáme kondenzované mlieko.
Potom pridáme škrob.
Špachtľou premiešame.
Pridáme smotanu.
Nalejeme mlieko a zamiešame.
Hrniec preložíme na sporák.
Za stáleho miešania varíme na vysokej teplote.
Znížime na strednú teplotu a varíme asi 5 minút, kým krém nezhustne.
Hrniec zložíme zo sporáku.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do misky pridáme nasekanú čokoládu.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Potom pridáme smotanu.
Dobre zamiešame.
Pripravíme si oválnu sklenenú formu.
Čokoládou spravíme vo vnútornej strane na boku pásy (viď video).
Ja potom na dno uložím piškóty.
Nalejeme krém a zarovnáme.
Na vrch lyžicou nanesieme čokoládu.
Lyžicou dokola potočíme (viď video).
Dezert vložíme do chladničky na 3-4 hodiny.
Dezert servírujeme so zvyšnou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: