Sezóna leča je práve teraz v plnom prúde.
Najlepšie nám tento pokrm chutí z domácej úrody – domácich paradajok, cibule a paradajok.
Mám pre vás originálny recept pochádzajúci priamo z Maďarska.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Lečo môžete podávať nielen ako rýchlu a chutnú večeru, ale aj ako prílohu.
Vynikajúce je napríklad ako príloha k zemiakovým plackám.
Takto som sa to tu v Maďarsku naučil a je to veľmi dobré!
Potrebujeme:
500 g cibule
soľ
1 kg paradajky
2 ks vajcia nie sú nutné
korenie mleté
1 kg paprika (zelené a červené)
3 ks klobása
2 lyžice olej
Sladká paprika
Pálivá paprika
Voliteľné:
Pálivá papriková pasta
Sladká papriková pasta
V maďarsku alebo obchodoch s maďarským tovarom sú tieto pasty známe pod názvami Pišta a Anna
Na ozdobu (voliteľné):
Pažítka
Petržlenová vňať
Kôpor
Postup:
Nakrájame si papriky, paradajky a cibuľu podľa chuti, najlepšie na väčšie kúsky.
Pripravíme si väčší hrniec, najlepšie široký a nízky.
Rozpálime olej a pridáme cibuľu.
Klobásky nakrájame na kolieska.
Ľahko ju opražíme a pridáme klobásky podľa chuti, ktoré tiež opražíme tak 3 – 4 minútky.
Potom pridáme nakrájané papriky a necháme vydusiť.
Pozor nikdy nedávame pokrievku.
Nakoniec pridáme nakrájané paradajky – neolúpané a dovaríme do mäkka asi 15 minút opäť bez pokrievky.
Papriky a paradajky majú dosť vody ktorá vám vydrží.
Dusíme na veľmi miernom ohni, dochutíme soľou a korením.
Pre milovníkov vajíčok:
vajíčka rozklepneme do misky a riadne ušľaháme.
Potom, za stáleho miešania vlejeme do pokrmu.
Mierne povaríme.
Nakoniec pridáme – pre milovníkov pikantnejšieho leča: Pištu (pálivá papriková pasta).
Pre milovníkov jemného leča: Anna (sladká papriková pasta).
Maďarské lečo je pripravené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)