Tento dezert mám veľmi rada pre je ho skvelú chuť a úžasne jednoduchú prípravu, vďaka ktorej ho hravo zvládne aj môj manžel. Pečené jabĺčka sú nie len sladkým dezertom, ale obsahujú množstvo vitamínov, bielkovín a žiaden cukor. Pripravujeme ich veľmi rada, pretože deti ich milujú a ja viem, že svojej rodine dávam skutočne zdravú maškrtu.
Potrebujeme:
6 ks jabĺk
150 g jemného tvarohu
2 lyžice medu
1 ks vaječný žĺtok
1/3 lyžičky vanilkového extraktu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička kukuričného škrobu
Postup:
Z jabĺk odrežeme vrchnú časť „čiapôčku“ a lyžičkou opatrne vyberieme jadro so semienkami. Dávame pozor, aby sme neporušili steny jabĺk.
Do mexéra dáme tvaroh, med, škrob, vanilkový extrakt, vaječný žĺtok a rozmixujeme na homogénnu hmotu.
Jablká vložíme do zapekacej misy, ktorú sme si predtým vymastili maslom. Náplň potom navrstvíme do jednotlivých jabĺk.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov približne pol hodiny.
Dezert podávame teplý alebo studený. Chutí vynikajúco v oboch verziách.
Prajeme vám dobrú chuť!