Bublinkové langoše BEZ droždia: Nenasiaknu ani kvapku oleja, sú mäkučké a chutia fantasticky!

[mashshare]

Zabudnite na mastné langoše a vyskúšajte tie, podľa chorvátskeho receptu, ktoré som prvýkrát ochutnala na dovolenke a odvtedy ich robím pravidelne.

 

 

Podľa tohto receptu z youtube kanálu Ivana Dinulović Šerpica Recepty pripravíte langoše ako dych, s množstvom bubliniek a bez zbytočnej mastnoty.

Langoše sú vynikajúce, jemné a vnútri samá bublinka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 ml jogurtu

1 ČL soli

1 ČL cukru

1 ČL sódy bikarbóny

400 g hladkej múky

olej na vyprážanie

Na vrch Voliteľné):

 

 

Kečup

Cesnak

Olej

Majonéza

Syr

Postup:

Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou.

 

 

Pridajte cukor a sódou bikarbónou.

Dobre premiešajte.

Postupne primiešavajte múku.

 

 

Vypracujte hladké vláčne cesto.

Z cesta vyformujte hrubší valec a nakrájajte ho na približne rovnaké kúsky.

Z tých vytvarujte malé bochníčky.

Prikryte ich potravinárskou fóliou.

 

 

Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.

Potom každý bochníček vyvaľkajte na veľkosť panvice.

Opekajte na rozpálenom oleji.

 

 

Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).

Potom nechajte odkvapkať na papierových utierkach.

 

 

Teraz môžete podávať.

Langoše sú jemné, chrumkavé a prirpavené skutočne rýchlo.

 

 

Nám najviac chutia s kyslou smotanou, syrom a kečupom.

Vynikajúce sú však aj len potreté cesnakom.

Neváhajte a skúste tento rýchly a jednoduchý recept.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes