Niet nad chutné domáce nakladané uhorky: Pasterizujte ich iba týmto správnym spôsobom!

[mashshare]

Ak máte radi nakladané uhorky, určite sa vám bude páčiť náš recept.

Tentoraz pripravíme uhorky v octe s pridaním rôznej zeleniny.

Takéto farebné poháre sú na konci pasterizované veľmi prekvapivým spôsobom.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vynikajúci recept na dokonalé domáce nakladané uhorky z portálu newsy.gotujmy.

Potrebujeme:

4 kg uhoriek

3 cibule

3 mrkvy

2 červené papriky

Na každý pohár:

1 bobkový list

3 zrnká nového korenia

1/2 ČL horčičných semienok

1 stonku kôpru s kvetom

Na zálievku:

3,5 l vody

100 g nejódovanej kamennej soli

75 g kryštálového cukru

0,7 l octu

9-10 pohárov o objeme 1 l

 

 

Postup:

Uhorky namočíme do studenej vody.

Do hrnca nalejeme vodu.

Pridáme soľ a cukor.

 

 

Premiešame.

Privedieme do varu.

Keď voda zovrie, nalejeme do nej ocot.

 

 

Potom zálievku opäť privedieme do varu.

Hrniec odstavíme z ohňa a zmes necháme vychladnúť.

Z papriky odrežeme vrchnú aj spodnú časť (bez stonky), ale nevyhadzujeme ju – aj tá skončí v pohári.

 

 

Potom papriku nakrájame a odstránime z nej jadierka.

Zvyšok nakrájame na rovnako tenké plátky široké asi 2 cm.

Cibuľu nakrájame na väčšie polmesiačiky.

 

 

Mrkvu ošúpeme.

Nakrájame na plátky.

Do každého pohára vložíme zrnká nového korenia a horčičné semienka.

 

 

Pridáme bobkový list a kôpor.

Ďalej na dno pridáme niekoľko plátkov mrky.

Potom naskladáme tesne vedľa seba uhorky.

 

 

Medzi uhorky vtlačíme plátky papriky, cibule a mrkvy.

Toto zopakujeme aj s ostatnými pohármi.

Mierne vychladnutý nálev nalejeme do pohárov.

 

 

Poháre uzavrieme.

Potom ich vložíme do studenej rúry a nastavíme teplotu na 130°C.

Keď je rúra zohriata, poháre pasterizujeme 30 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby počkáme, kým vychladnú a vyberieme ich z rúry.

Nakoniec opatrne otočíme uhorky hore dnom a položíme ich na stôl vystlaný bavlneným uterákom.

Keď vychladnú, môžeme ich premiestniť na chladné a tmavé miesto, kde vydržia celú zimu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes