Tešíte sa z domácej úrody cukety? Máme pre vás jeden perfektný tip, ako ju zužitkovať.
Perfektný nápad na obed, alebo večeru, ktorý ste ešte zaručene neskúšali.
Plnené cuketové rolky sú nielen fantasticky chutné, ale aj jednoduché na prípravu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept z kanálu Unglaubliche Rezepte.
Potrebujeme:
3 cukety
Soľ podľa chuti
1 cibuľa
Olivový olej
1 mrkva
7 strúčikov cesnaku
Vetvička kôpru
2 paradajky
Slnečnicový olej
1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
Čierne korenie podľa chuti
Trochu vody
150 gramov syra
3 vajcia
200 gramov kyslej smotany
5 polievkových lyžíc hladkej múky
Postup:
Začneme tým, že nakrájame cukety na tenké plátky a posolíme ich.
Necháme odstáť 15 minút.
Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu v olivovom oleji.
Pridáme nastrúhanú mrkvu a opražíme.
Dochutíme soľou a čiernym korením.
Smažte cca 5-7 minút.
Pridáme 3 strúčiky cesnaku a vetvičku nakrájaného kôpru a smažte 2 minúty.
Do novej panvice pridáme 2 nakrájané paradajky na malé kocky.
Pridáme 3-4 strúčiky cesnaku.
Pridáme slnečnicový olej, 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, soľ, korenie a trochu vody.
Necháme variť 5 minút.
Pridáme 150 gramov syra a omáčka je hotová.
Cukety osušíme papierovým servítkom.
Na plátky cukety rozotrieme plnku z cibule a mrkvy, trochu syra a zrolujeme.
Zabezpečíme špajľou.
V miske zmiešame 3 vajcia, 200 gramov kyslej smotany a 5 polievkových lyžíc hladkej múky.
Cukety namočíme do cestíčka a opražíme na panvici s trochou slnečnicového oleja.
Opražíme zo všetkých strán.
Podávajte s pripravenou paradajkovou omáčkou.
Plnené cukety s paradajkovou omáčkou sú hotové.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
VIDEO NÁVOD: