Vynikajúci a rýchly obed z cukety a krémovej smotanovej omáčky.
Ideálny nápad, ako spracovať úrodu z cukety.
Navyše, toto jedlo je veľmi rýchle a zároveń aj ľahké.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite si ho zamilujete aj vy.
Potrebujeme:
2 stredné kúsky cukety
500 g cestovín (široké rezance)
2 strúčiky cesnaku
4 plátky slaniny (alebo šunky podľa chuti)
20 dkg zeleného hrachu Môžeme použiť mrazený.
10 dkg kyslej smotany
10 dkg bambina (syrokrému)
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
bazalka podľa chuti (ďalšie korenie podľa chuti)
Poznámka:
Na prípravu pokrmu môžete použiť aj iné cestoviny, ktoré momentálne máte doma
Postup:
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale.
Medzitým nakrájajte slaninu.
Cuketu nakrájame na malé kúsky.
Cesnak nakrájame alebo pretlačíme.
Slaninku si nakrájajte.
Na panvici opečte dochrumkava.
Potom pridajte cesnak.
Nakoniec aj cuketu a hrášok.
Restujeme, kým hrášok a cuketa nie sú hotové.
Ak použijeme sterilizovaný hrášok, pridáme ho celkom na koniec.
Teraz primiešame secedené cestoviny.
Syr dobre zmiešame s kyslou smotanou.
Celkom nakoniec pridáme syrovú zmes.
Necháme spolu prehriať.
A môžeme podávať.
Namiesto cukety môžete pracovať s čerstvými hubami, alebo baklažánom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)