Maďarské knedličky zo staršieho chlebíka: Výborné a hotové hneď- kysnuté knedle už nerobím!

Máte chuť na skvelú prílohu? Pripravíte zo staršieho pečiva a chutí naozaj vynikajúco - pripravte si jednoduché maďarské knedličky!

Výborný receptík na maďarské žemľové knedle, ktoré sú také skvelé, že ich môžem jesť aj samé – bez omáčky či ďalších príloh.

 

 

Keď do nich navyše pridám osmaženú slaninku, míňajú sa doslova ako teplé rožky.

A pokojne ich môžete aj zamraziť.

Keď budete potrebovať chutnú prílohu, stačí len rozmraziť, ohriať na pare a máte prílohu ako lusk.

 

 

Nám najviac chutia s omáčkami všetkého druhu.

Potrebujeme:

10-12 krajcov chleba alebo iného pečiva (cca  500 g)

¾ šálky – 1 a ¼ šálky teplého mlieka

2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate

Soľ a korenie

2-3 vajcia

Kúsok pálivej papriky nakrájanej nadrobno, alebo pálivého korenia (ak nemáte radi pálivé, vynechajte)

Voliteľné:

 

 

slaninka

opražená cibuľa

šunka

cesnak

výbornou voľnou sú aj oškvarky

Postup:

Chlieb natrháme na kúsky.

 

 

Preložíme do misky a zalejeme mliekom.

Mlieka možno budete potrebovať viac alebo menej, podľa toho, aký suchý je chlieb.

Chlieb s mliekom ľahko premiešame.

 

 

Prikryjeme a necháme 30 minút odležať.

Potom premiesime rukami a vytvoríme husté cesto.

Do tohto cesta pridáme vajcia.

 

 

Pridáme aj ostatné prísady, miesime, kým nevznikne jednotná hmota – cesto by sa nemo príliš lepiť.

Premiešame tak, aby vznikla jednotná hmota.

Ak sa vám cesto zdá príliš riedke, pridajte 1-2 lyžice krupice (vďaka krupici budú knedličky nadýchanejšie).

 

 

Z hmoty tvarujeme mokrými rukami guličky.

Tie jednoducho uvaríme vo vriacej vode.

Varíme asi 20 minút a sem tam premiešame.

 

 

Potom vyberieme a servírujeme horúce.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes