Vynikajúce jedlo na obed alebo večeru – pripravené rýchlo a môžete pridať prísady, ktoré máte radi.
Z obľúbenej letnej zeleniny – cukety – pripravíte vynikajúce a úplne jednoduché jedlo.
Hoci je to veľká pochúťka aj sama o sebe, môžete pridať ďalšie prísady, ktoré máte radi a získať tak celkom nové chute.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúca je napríkald verzia so šunkou alebo slaninkou.
Tiež odporúčam použiť rôzne druhov syru.
Potrebné prísady:
2 kg cukety
600 g kyslej smotany
6 vajec
300 g syra
zelené bylinky
Voliteľné:
Údený syr
Slanina
Šunka
Klobása
Červená paprika
Paradajky
Obľúbené koreniny
Obľúbené bylinky
Postup:
Pripravíme si cuketu.
Umyjeme ju, ak máte mladú zeleninu, netreba ju ani šúpať.
Nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm.
Do hrnca nalejeme vodu.
Postavíme na sporák a privedieme do varu.
Keď to začne vrieť, pridajte cuketu a varte len 30-40 sekúnd.
Sceďte cuketu a nechajte ju vychladnúť.
V samostatnej miske zmiešame vajcia so smotanou.
Dochutíme soľou a korením.
Dobre premiešame.
Syr nastrúhajte a potom pridajte zelené bylinky.
Dôkladne premiešajte so smotanovou zmesou.
Miešame, až kým nie je zmes homogénna.
Do formy na pečenie pridajte rovnomerne polovicu cukety.
Pridajte časť omáčky a cuketu.
Nakoniec zvyšok omáčky.
Pečieme pri teplote 190 stupňov po dobu 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)