Celá rodina si chodila po dupľu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé alebo kuracích pŕs
Klobása (1-2 kusy)
Kyslá kapusta
2 ks cibule
Na podávanie:
Zemiaková kaša
Varené zemiaky
Opekané zemiaky
Chlieb
Postup:
Mäsko si naklepeme a nasolíme.
Na každý kúsok uložíme kôpku kapusty.
Uložíme aj 1/8 klobásky.
Klobásu prekrojíme na štvrtinky a každú ešte prekrojíme na polovicu.
Zrolujeme, upevníme nitkou.
Ak sa rozhodnete závitky piecť, nemusíte ich viazať.
Jednoducho ich uložte do misy spojom nadol.
Cibuľku si očistíme.
Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na masti.
Teraz sprudka opražíme rolky, zo všetkých strán.
Smažíme, kým sa mäsko zatiahne.
Podliala som vodou a dusila približne 40 minút-1 hodinku.
Rolky môžete prípadne aj piecť pod alobalom.
Dá sa to prirpaviť oboma spôsobmi.
Ak rolky pečiete, je výborné položiť ich na lôžko z kyslej kapsusty.
Nakoniec zvyknem šťavu zahustiť 1 šálkou vodou, v ktorej si rozmiešam 1 lyžicu hladkej múky a sladkú papriku.
Podávame so zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)