Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku.
Práve odtiaľ som si priniesla aj tento recept.
Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kombinácia marhúľ a bielej čokolády je skutočne výnimočná.
Koláč sa dá prirpaviť aj hruškami, jablkami, alebo iným ovocím.
Potrebujeme:
250 g marhule
200 g pšeničnej múky hladkej
50 g kr. cukru
100 g bielej čokolády
100 g masla
3 vajcia
štipka soli
1 lyžička prášku do pečiva
2 polievkové lyžice marhuľového džemu
Na posypanie:
Práškový cukor
Voliteľné:
Jablká
Hrušky
Slivky
Postup:
Príprava cesta začína rozpustením masla s bielou čokoládou.
Necháme čokoládovú hmotu vychladnúť.
Do tejto hmoty pridáme cukor a štipku soli.
Pridáme aj vajcia.
Dobre premiešame.
Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto dôkladne premiešame.
Predhrejte rúru na 175 stupňov.
Umyte marhule, osušte a nakrájajte na štvrtiny.
Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vystelieme papierom na pečenie.
Cesto nalejeme na plech.
Na vrchole dávame marhule.
Pečeme koláč 30-35 minút.
Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)