Najdokonalejší utopenci, akých som kedy skúsila.
A dajú sa jesť hneď, netreba čakať celé týždne!
Chuť je vynikajúca a ide naozaj o vynikajúcu pochúťku k pivku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Keď sa vám počas letných horúčav nebude chcieť variť, toto je idálne rýchle papanie bez práce.
Stačí len otvoriť pohár a nakrájať chlieb.
Potrebujeme (na 3 poháre):
1,2 kg špekáčikov
500 g cibule
Feferónka
Nálev:
0,4 l octu
0,6 l vody
1 lyžica soli
3 lyžice cukru
1 lyžica oleja
3 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
1 lyžička celého čierneho korenia
Ďalej:
Poháre na zaváranie
Na podávanie:
Čerstvý chlebík
Postup:
Nachystáme si čistý pohár na zaváranie s objemom 3 litre.
Ja poháre sterilzujem v rúre alebo klasicky v hrnci, môžete ale skúsiť aj v mikrovlnke.
Špekáčiky olúpeme.
Pozdĺžne ich prekrojíme.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.
Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule.
Pridáme časť korenia (ktoré máme nachystané na nálev).
Pridáme kúsok feferónky.
A teraz vrstvu špekáčikov.
Opakujeme až do naplnenia pohára.
Všetky prísady na nálev dáme do hrnca a privedieme do varu.
Zalejeme.
Keď pohár vychladne, môžeme hneď jesť.
Chutia, ako keby ste ich nechali odležať minimálne 7 dní.
Podávame s čerstvým chlebíkom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)