Na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkučké: Maslové „paličky“, za ktorým sa môžu návštevy doslova potrhať!

Keď máme rodinnú oslavu, nikdy nezabudnem pripraviť túto skvelú pochúťku. Chrumkavé maslové pečivo „prstíky“ zmiznú zo stola vždy ako prvé! :-)

Keď máme rodinnú oslavu, nikdy nezabudnem pripraviť túto skvelú pochúťku. Chrumkavé maslové pečivo „prstíky“ zmiznú zo stola vždy ako prvé! :-)

Potrebujeme:

1 kg hladke múky

1 a ½ kocky čerstvého droždia

2 lyžičky soli

1 a ½ lyžičky cukru

200 ml teplej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml teplého mlieka

250 ml oleja

2 vajcia

Ďalej:

1 vajce na potretie

Rozpustené maslo na potretie

Postup:

V mlieku a vode rozpustíme droždie, pridáme cukor a počkáme, kým vyjde kvások. V inej miske zmiešame múku a soľ, pridáme kvások a všetky ostatné prísady na cesto – uhnetieme hladké mäkké cesto. Cesto prikryje utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Ja zvyknem cesto vložiť do rúry vyhriatej na 45 stupňov, vykysne tak omnoho rýchlejšie.

Vykysnuté cesto premiesime na pracovnej doske a rozdelíme na guľky veľkosti vlašského orecha – prípadne väčšie. Každú guličku rozvaľkáme, narežeme a zavinieme tak, ako to vidíte na obrázku.

Preložíme na plech vymastený olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 200 stupňov a kým sa zahreje, necháme trubičky podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňov 30-40 minút, alebo kým nechytia na povrchu zlatistú farbu. Potom vyberieme z rúry, potrieme rozpusteným maslom a vložíme do rúry ešte na 4-5 minút.

Necháme chvíľu vychaldnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes