Perfektný recept, ak neviete čo s cuketou.
Ja som to pôvodne chcela podávať ako prílohu, ale zjedla sa skôr, ako sa stihol dorobiť hlavný mäsový chod.
Cuketa so šľahačkou chutí celkom inak, je neskutočne jemná a krémová.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Naozaj výborný recept!
Postup:
2 stredne veľké cukiny
1 paradajku (voliteľné)
3 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
5 stredne veľkých zemiakov
15 dkg anglickej slaniny nakrájanej
1 smotana 33%
soľ
korenie čierne mleté
tymian
Voliteľné:
Strúhaná syr
Postup:
Pripravíme si najskôr zeleninu.
Cuketu umyjeme, odrežeme konce a nakrájame na kolieska.
Ak máme novú cuketu, nemusíte šúpať.
Paradajky si tiež umyjeme.
Rovnako nakrájame na plátky ako cuketu.
To isté urobíme aj s cibuľou – ošúpeme a nakrájame na kolieska (tenšie ako cuketu a paradajku).
Nakoniec očistíme a ošúpeme aj zemiaky, nakrájame na kolieska.
Slaninu rozkrojíme na veľkosť cukety.
Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme trochou oleja.
Skladáme striedavo do pekáča zeleninu so slaninkou.
Osolíme a okoreníme.
Posypeme tymiánom, prípadne inými koreninami a bylinkami, ktoré máte radi.
Zálievka:
Smotanu zmiešame s pretlačným strúčinom cesnaku.
Zmes nalejeme rovnomerne na vrch kastróla.
Ak chcete, do zálievky môžete pridať obľúbené bylinky – výborný tip je napríklad kôpor.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov do mäkka.
Pred koncom pečenia môžete ešte posypať syrom.
Podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)