Ak pripravujete hydinové pečienky často, určite viete, že občas počas tepelnej úpravy stvrdnú a výsledok už ani zďaleka nie je taký chutný, ako by ste chceli.
V našej rodine sa tento recept traduje už dlhé roky a na používame ho vždy práve pri príprave hydinových pečienok.
Vďaka tejto marináde sú pečienky mäkké a úžasne chutné, oplatí sa vyskúšať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg hydinových pečienok
3 ks cibule
6 strúčikov cesnaku
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice medu
3 lyžice paradajkového pretlaku
Horúcu vodu na zriedenie
70-100 g bravčovej masti
1 lyžičku sladkej papriky
Soľ – pridávam vždy až na koniec
Postup:
Pečeň očistíme.
Zabalíme do fólie a zľahka poklepeme – stačí aj širšou stranou čepele noža.
Potom nakrájame.
Preložíme do misky a posypeme paprikou a škrobom.
Necháme chvíľu odpočinúť.
Potom pridáme pretlačený cesnak.
Pečienku zalejeme časťou rozpustenej masti.
Necháme odpočívať ešte 15 minút.
Marináda:
Paradajkový pretlak zmiešame s medom.
Pridáme aj trochu horúcej – až vriace vody na zriedenie – vznikne nám redšia zmes.
Na rozpálenej masti opražíme cibuľku.
A pridáme aj marinovanú pečienku, ktorú opražíme zo všetkých strán dozlatista.
Niekoľko minút dusíme s cibuľkou.
Potom zalejeme omáčkou a solíme až tesne pred koncom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)