V posledný prázdninový deň som pre svoje deti chcela pripraviť špeciálny dezert – sladkú bodku za úžasným letom. Kedže sa mi nechcelo tráviť hodiny pečením zložitých zákuskov, zvolila som nepečený dezert plný lahodného vanilkového krému a šľahačky. Dezert mal taký úspech, že sa doň rodinka pustila skôr, ako som ho stihla ozdobiť. Deti sa už dnes nevedia dočkať, kedy urobím ďalší!
Potrebujeme:
2 bal. dlhých piškót
1 l polotučného mlieka
5 lyžíc kryštálového cukru
3 bal. vanilkového pudingu
125 g zmäknutého masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie
200 g maslových sušienok
100 ml pomarančového džúsu
Pomarančový džús na namáčanie piškót
Na vrchnú vrstvu: čokoládové hoblinky, kakao alebo Granko
Postup:
Z pudingového prášku, mlieka a kryštálového cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Keď hmota nadobudne penovú konzistenciu, po lyžičkách pridáme puding.
Zo smotany na šľahanie ušľaháme hustú šľahačku. Maslové sušienky rozdrvíme a zalejeme pomarančovým džúsom. K sušienkam pridáme 1/3 šľahačky a poriadne premiešame. Sušienkovo-šľahačkovú zmes potom opatrne zmiešame s pudingovým krémom.
Formu na pečenie vyložíme dlhými piškótami, ktoré namáčame v pomarančovom džúse (príp. v mlieku). Na piškóty navrstvíme pudingový krém a opäť pokryjeme piškótami namáčanými v džúse. Na piškóty navrstvíme šľahačku, ktorej vrch posypeme kakaom, grankom, alebo čokoládovými hoblinkami.
Poznámka: ak chcete podčiarknuť vanilkovú chuť, namiesto džúsu môžete zvoliť vanilkové kapučíno.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)