Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí.
Každý si na tom pochutná! :-)
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5-6 ks zemiakov
2 červené cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
sladkú a pikantnú papriky
majoránka
korenie na zemiaky
olej
Na podliate:
Čierne pivo cca 1/2 plechovky
bujón
2 dl vody
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky.
Osolíme a okoreníme.
Pokvapkáme olejom a necháme asi na 1 hodinku odležať – ideálne cez noc.
Medzitým si pripravíme ostatné prísady.
Očistíme a nakrájame si aj zemiaky.
Rovnako si očistíme a nakrájame cibuľku .
Zemiaky a cibuľku nakrájame na plátky.
Zemiaky aj cibuľu si ochutíme soľou a korením..
Do vymastenej misy vrstvíme striedavo mäso, zemiaky, a cibuľu.
Vytvoríme tvar harmoniky.
Prikryjeme a do rúry vyhriatej na 200 stupňov dáme piecť na 15 minút.
Potom vyberieme.
Podlejeme bujónom rozpusteným vo vode.
Dusíme zakryté 25 minút, podlejeme pivom a dusíme ďalších 25 minút.
Potom odokryjeme a necháme zapiecť.