Pripravte si šťavnatú bravčovú panenku so slaninkou obalenú v cestíčku.
K tomu ako príloha aromatická zeleninová omáčka a dokonalý pokrm je na stole.
Fantastický recept na bravčovú krkovičku z youtube kanála Zdrowe i smaczne przepisy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
soľ
mleté čierne korenie
cesnakový prášok
koriander
rozmarín
900 g bravčovej panenky
8 plátkov slaniny (200 g)
100 g syra
2 cibule
rastlinný olej
múku
400 g lístkového cesta
3 strúčiky cesnaku
1 žĺtok
1 PL mlieka
sezamové semienka
Na omáčku:
1 mrkvu
2 zemiaky
1 cuketu
1 ČL soli
100 ml vody
1 cibuľu
1 papriku
2 paradajky
1 ČL mletej papriky
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
mleté čierne korenie
100 ml paradajkovej pasty
50 ml vody
2 strúčiky cesnaku
kôpor
Postup:
Tvrdú podložku posypeme soľou, čiernym korením, cesnakovým práškom, koriandrom a rozmarínom.
V korení obalíme panenku zo všetkých strán.
Mäso zabalíme do potravinovej fólie a necháme marinovať.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a smažíme do mäkka.
Nožom pretlačíme cesnakový strúčik, na jemno nasekáme a pridáme do panvice.
Premiešame a smažíme 3-4 minúty.
Do ďalšej panvice nalejeme olej.
Vložíme panenku a smažíme 2-3 minúty z každej strany.
Na pomúčený stôl položíme lístkové cesto.
Posypeme múkou a cesto rozvaľkáme.
Na rozvaľkané cesto poukladáme plátky slaniny.
Potom položíme bravčovú panenku.
Na vrch mäsa poukladáme vysmaženú cibuľu.
Posypeme nastrúhaným syrom a mäso zabalíme.
Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V miske rozmiešame žĺtok s mliekom a potrieme rolku.
Posypeme sezamom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-55 minút pri teplote 200°C.
Na panvici zohrejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu.
Pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak.
Dôkladne premiešame.
Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú cuketu.
Zmes osolíme a zamiešame.
Nalejeme vodu a premiešame.
Do ďalšej panvice nalejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme na malé kocky nakrájanú červenú papriku.
Paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Vložíme do panvice a zamiešame.
Nasypeme mletú papriku, cukor, soľ, čierne korenie a premiešame.
Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a zamiešame.
Nalejeme vodu a všetko spolu premiešame.
Do panvice so zeleninou nalejeme omáčku a zamiešame.
Pretlačíme cesnak, premiešame, prikryjeme a varíme 10 minút.
Lahodnú rolku posypeme kôprom a servírujeme so zeleninovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: