Trik našich babičiek: Takto pripravíte dokonalé palacinky!

Palacinky patria medzi najobľúbenejšie dezerty.

Ich výhodou je, že sa dajú pripraviť aj na slano a plnku si môžete zvoliť od výmyslu sveta.

Nie každý však zvládne urobiť dokonalé palacinky, ktoré majú správnu konzistenciu, vynikajúcu chuť a na panvici sa nelepia.

 

 

Vďaka týmto odporúčaniam z portálu santeplusmag zvládnete pripraviť tie najlepšie palacinky pod slnkom.

Mnohí tvrdia, že najlepšie palacinky sú tie od babičky.

Vedia totiž spojiť lásku, tradíciu a skúsenosť, vďaka čomu majú palacinky nezameniteľnú chuť.

 

 

Našťastie, naše láskavé staré mamy sa neváhajú podeliť o svoje tajomstvá, aby nám umožnili naučiť sa ich pripravovať rovnako, ako to robia ony.

A to v podstate platí pre všetky druhy dezertov.

Tu je recept, ktorý vám určite pripomenie nezabudnuteľné popoludnia vášho detstva spolu s odbornými radami na prípravu dokonalých palaciniek!

 

 

Základný recept na dokonalé palacinky

Pri príprave palaciniek treba brať do úvahy aj spôsob miešania cesta, dobu odležania a dokonca aj kvalitu surovín.

Tu sú ingrediencie, ktoré budete potrebovať.

 

 

Potrebujeme (pre 6 osôb):

300 g hladkej múky

4 veľké vajcia

80 g trstinového cukru (ak sa rozhodnete pre sladkú verziu)

20 g rozpusteného masla

½ litra mlieka

1 štipku soli

 

 

5 tipov na prípravu úspešných palaciniek:

Vyberte si kvalitné suroviny

Aby boli vaše palacinky naozaj chutné, je nevyhnutné uprednostniť kvalitné suroviny, počnúc extra čerstvými vajíčkami.

Vopred preosejte múku

 

 

Trik, ako sa vyhnúť hrudkám spočíva v prvom rade v tom, že múku treba preosiať.

Týmto spôsobom dosiahnete, aby bolo cesto homogénne. 

Suroviny poriadne premiešame

 

 

Pre úspešnú prípravu je potrebné spájať suché a tekuté suroviny za stáleho miešania.

Začnite najskôr zmiešaním preosiatej múky, hnedého cukru (ak sa rozhodnete pre sladkú verziu) a štipky soli. 

Potom pridajte mlieko a vyšľahané vajíčka.

Všetko dôkladne vyšľahajte, kým nie je cesto hladké. 

Keď získate homogénnu zmes, môžete pridať rozpustené maslo.

 

 

Nechajte aspoň 30 minút odpočívať

Ak sú recepty našich babičiek také dobré, je to preto, že vedia byť trpezlivé!

Perfektné cesto na palacinky si skutočne vyžaduje minimálne 30 minút odpočinku.

To umožní cestu zhustnúť a získať ľahkú a jemnú textúru podľa želania.

Medzitým môžete využiť príležitosť a upratať si kuchyňu.

Použite nepriľnavú panvicu

 

 

Určite ste si všimli, že prvá palacinka sa málokedy vydarí.

Väčšinou má nepríjemnú tendenciu lepiť sa.

Je preto nevyhnutné použiť nepriľnavú panvicu.

Na vymastenie panvice papierovou utierkou môžete použiť maslo alebo kvapku oleja.

Potom treba cesto na panvicu naliať čo najrýchlejšie, aby boli palacinky čo najtenšie.

 

 

Panvicu vymastite po každej palacinke, aby sa nelepili.

Palacinky udržiavajte teplé

Ak patríte k tým, ktorí si radi vychutnávajú palacinky ešte horúce, postupujte podľa tohto veľmi jednoduchého triku.

Položte tanier s vašimi palacinky na hrniec s vriacou vodou a prikryte tanier s nimi potravinovou fóliou.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes