Výborný koláčik, úplne jednoduchý a je ešte lepší ako bublanina.
Odporúčam skúsiť aj s malinami, alebo s iným ovocím.
Fantastický recept, ktorý môžete skúsiť s akýmkoľvek sezónnym ovocím.
Nám najviac chutí s čerešňami, ajhodami a rebarborou.
Potrebujeme:
260 g kryštálového cukru
4 celé vajcia
200 ml oleja
200 ml vlažnej vody
260 g polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
Na puding:
1 bal. vanilkového pudingu
400 ml mlieka
2 lyžice kr. cukru
Ďalej:
Ľubovolné ovocie:
Čerešne
Višne
Jahody
Rebarboru
Hladkú múku
Postup:
Pripravíme si cesto, ktoré je veľmi jednoduché.
Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Potom pridáme olej a vodu.
Dôkladne premiešame.
Nakoniec vmiešame do cesta aj sypké prísady.
Vymiešame jednotné vláčne cesto.
Puding si uvaríme klasickým spôsobom:
z mlieka. pudingového prášku a cukru.
Ovocie umyjeme, osušíme a obalíme v múke.
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysapaný múkou, alebo vystlaný papierom na pečenie.
Ovocie uložíme na cesto.
Nakoniec lyžicou dávkujeme na cesto uvarený puding.
Pri teplote 180 stupňov pečieme 20 až 25 minút.
Dobrú chuť! :-)