Recept na veľmi chutnú a osviežujúcu tortu s čerešňami odporúčam vyskúšať.
Je naozaj veľmi jednoduchá na prípravu – dokonca ju zvládnete ľahšie ako nepečené dezerty.
Táto dobrota je výbornou voľbou ako zužitkovať práve dozrievajúce čerešne.
Samozrejme, môžete ju skúsiť aj s iným ovocím, ale nám kombinácia čerešní a krému z kysnej smotany zachutila najaviac.
Potrebujeme:
Na základ:
3 vajcia
3 lyžice cukru
3 kopcovité lyžice hl. múky
Krém:
2 bal. vanilkového pudingového prášku
900 ml mlieka
1 tégik kyslej smotany
vanilková aróma, cukor
Na čerešňovú vrstvu:
1 pohár čerešní – čerstvých alebo zaváraných scedených odkvapkaných
2-3 dl smotany na šľahanie + stužovač
Na ozdobu:
Šľahačku
Kúsky čokolády
Čerešne
Postup:
Základom je dobre vyšľahať vajcia.
Šľaháme do peny a pridáme cukor.
Vyšľaháme svetlú penistú hmotu (keďže do cesta nejde prášok do pečiva, ani sa neoddeľujú bielky a žĺtky, tento krok je obzvlášť dôležitý).
Nakoniec postupne vmiešame preosiatu múku.
Opatrne vymiešame jednotné cesto, tak aby si zachovalo čo naj-vzdušnejšiu konzistenciu.
Cesto navrstvíme do formy s priemerom 28 cm – vymastenej, múkou vysypanej alebo vystlanej papierom na pečenie.
Upečený korpus necháme vychladnúť (korpus nebude vysoký, ale napriek tomu bude veľmi chutný a lahodný).
Krém:
Na krém si uvaríme ako klasicky puding z mlieka, cukru a pudingových práškov.
Do vychaldnutého pudingu vmiešame smotanu.
Na korpus uložíme čerešne, navrstvíme puding a nakoniec potrieme šľahačkou.
Podávame vychaldené.
Torta je výborná!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)