Úžasný recept na koláčiky za majonézy, ktoré si určite zamilujete.
Sú veľmi jemné, lahodné a mäkučké.
Vďaka majonéze ostanú koláčiky celé dni mäkučké a lahodné, rovnako, ako keď ste ich práve upiekli.
Autorkou receptu je pani Jana J.
Cesto je fantastické, nemusí sa vôbec podsypávať múkou a krásne sa s ním pracuje
Potrebujeme:
500g polohrubej múky,
10 kociek cukru (prípadne lyžičiek cukru)
1 dcl oleja
pol kocky kvasníc
2 žĺtky
10 dkg majonézy
250 ml mlieka
trošku soli
Na plnenie (podľa chuti):
Tvaroh s hrozienkami
Lekvár
Mak
Orechy
Marmeláda
Posýpka:
Maslo
Polohrubá múka
Práškový cukor
Na potretie:
Vajce
Rum+ rozpustené maslo
Postup:
Vypracujeme cesto:
Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc necháme vzísť kvások.
Do misky dáme všetky ostatné prísady na cesto.
A pridáme k nim kvások.
Necháme kysnúť asi 2 hodiny a občas premiešame.
Potom rozdelíme na kúsky.
Naplníme čím máme radi – pani Janka plnila tvarohom s hrozienkami.
Potrieme vajíčkom.
Na vrchu je ešte trocha lekváru a posýpka.
Navrchu je troška tvarohu, lekvár a posýpka (maslo, pol. múka, práškový cukor).
Pečieme na 170 ° C do zlatista (každá podľa svojej rúry).
Z tejto dávky vyjde asi 60 koláčikov.
Po upečení môžete ešte teplé potrieť rozpusteným maslom zmiešaným s rumom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)