Ak máte doma cuketu, vajcia a paradajky, pripravte si toto neskutočne výdatné, jednoduché a lahodné jedlo.
Napríklad aj ako výborný tip na večeru.
Fantastický recept na chutný zeleninový pokrm z youtube kanála Frische Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 cuketu
soľ
1 paradajku
4 vajcia
petržlenovú vňať
mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
3 PL jogurtu alebo kyslej smotany
6 PL múky
olivový olej
1 paradajku
200 g mozzarelly (voliteľné)
provensálske bylinky
mletú papriku
parmezán
Na omáčku:
2-3 PL majonézy
4-5 PL gréckeho jogurtu
2 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
kôpor
2 vajcia
soľ
Postup:
Z cukety odkrojíme koniec.
Neošúpanú ju nastrúhame do misky.
Posolíme, premiešame a necháme odstáť 10-15 minút.
Paradajku nakrájame na kocky.
Z cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do hlbokej misky.
Pridáme paradajku, vajcia a dobre premiešame.
Do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Ďalej pridáme čierne korenie, pretlačený cesnak a zamiešame.
Pridáme smotanu a vymiešame.
Nasypeme múku a všetko spolu dobre premiešame.
Panvicu vymastíme olivovým olejom.
Cuketovú zmes rovnomerne rozložíme na panvicu.
Panvicu preložíme na sporák a varíme na miernom ohni.
Na vrch naukladáme plátky paradajky.
Potom naukladáme kúsky mozzarelly.
Posypeme provensálskymi bylinkami, mletou paprikou a nastrúhaným parmezánom.
Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.
Pripravíme si omáčku: do menšej misky pridáme majonézu, jogurt a olej.
Ďalej pridáme pretlačený cesnak, nasekaný kôpor a nastrúhané vajcia na tvrdo.
Dobre premiešame.
Nakoniec omáčku osolíme a zamiešame.
Zeleninovú lahôdku servírujeme s aromatickou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU