Milujem také jedlá!
Už som videla niekoľko podobných receptov, ale tento je najlepší.
Skúste si ho raz urobiť a uvidíte, že všetci doma aj hostia budú vo vytržení.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Paradajky sú jemne pikantné a naozaj vynikajúce.
Ideálna príloha ku grilovačke.
Potrebujeme:
zelená paprika – 4 ks
paradajky – 2 kilogramy
pálivá paprička – 2 kusy
cesnak – 1 hlávka
cukor – 100 gramov
rastlinný olej – 100 ml
soľ – 2 polievkové lyžice
ocot 9% – 100 ml
bazalka
kôpor
petržlen
zeler – podľa chuti
Postup:
Umyte paradajky.
Rozkrájajte ich na polovice.
Prípravte si zálievku:
V mlynčeku na mäso zomeľte papriku, cesnak, petržlen, zeler a kôpor.
Všetko premiešajte.
Trojlitrové poháre vyložte vrstvami paradajok a náplne.
Nálev:
Vodu zmiešajte s octom, rastlinným olejom, cukrom a soľou.
Priveďte do varu a nalejeme do nádob až po vrch.
Uzavrite poháre uzávermi.
Obráťte hore dnom.
A nechajte odstáť 24 hodín.
To je všetko.
Po 24 hodinách môžete jedlo ochutnať!
Dobrú chuť!