Rýchly dezert s jednoduchou prípravou a vynikajúcou krémovou chuťou. Spríjemnite si popoludnie skvelým dezertom plným tvarohu a šťavnatého ovocia.
Potrebujeme:
500 g jemného tvarohu
300 g kyslej smotany
Cukor (prípadne stéviu alebo med) podľa chuti
30 g želatíny
Ovocie podľa chuti (maliny, jahody, banány)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ďalej budeme potrebovať:
Tortovú formu s priemerom 26 cm
Postup:
Tvaroh zmiešame so smotanou a osladíme sladidlom podľa chuti. Ovocie umyjeme a necháme vysušiť.
Želatínu vložíme do vody a necháme napučať cca 10 minút (alebo podľa inštrukcií na obale). Potom preložíme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína celkom nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Vychladnutú želatínu vmiešame do tvarohovo-smotanovej hmoty.
Na dno tortovej formy nasypeme ovocie. Ovocie zalejeme smotanovo-tvarohovým krémom a uhladíme. Hotovú tortu vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.
zdroj: vk