Nakladané uhorky majú mnohí v obľube, no ich príprava je časovo náročná, takže ak sa vám nechce čakať, tento recept je pre vás.
Falošné kyslé uhorky sú veľmi lahodné a chutí veľmi podobne ako originál.
Vyrába sa však bez dlhej doby čakania a bez fermentácie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vydržia aj niekoľko dní, takže si z neho môžete vyrobiť aj viac.
Tieto uhorky sú veľmi chutnou prílohou k mäsku, ale u nás doma ich obľubujeme aj len tak – rovno z chladničky.
Na prípravu odporúčam použiť veľa kôpru a cesnaku.
Ingrediencie:
10 – 15 ks. uhorka,
kôpor,
cesnak,
šťava z 2 citrónov,
soľ.
Príprava:
Uhorky najskôr dôkladne umyte.
Nakrájajte pozdĺžne na menšie kúsky.
Vložte do hrnca.
Do hrnca pridajte aj cesnak, kôpor a soľ.
Nalejte toľko vody, aby ste uhorky zakryli.
Dajte na silný oheň.
A zahrievajte až do bodu varu.
Potom ihneď zložte z plameňa.
Necháme vychladnúť.
Vytlačte šťavu z 2 citrónov.
Na 10-15 uhoriek stačia 2 citróny.
A hotovo.
Odložíme na cca pol hodiny do chladničky.
Potom sú pripravené na konzumáciu.
V chladničeke vydržia niekoľko dní.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)