Väčšina z nás miluje kuracie mäso na všetky možné spôsoby.
Ja som ho skúsil pripraviť na brazílsky spôsob, spolu s ryžou a hranolkami – je to neopísateľný kulinársky zážitok.
Legendárny recept na brazílsky guláš z youtube kanála Essen Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 PL neosoleného masla
450 g šampiňónov
štipku soli
1 veľkú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
1 šálku smotany na varenie (235 ml)
450 g kuracích pŕs
1 šálku paradajkového pretlaku (235 ml)
1 PL kečupu
1 ČL dijonskej horčice
2 PL worcesterskej omáčky
petržlenovú vňať
mleté čierne korenie
hrsť zemiakových hranoliek
Na ryžu:
1 šálku jazmínovej ryže (200 g)
2 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
štipku soli
1,5 šálky vody (350 ml)
Postup:
Na panvici roztopíme maslo.
Pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny.
Dochutíme veľkou štipkou soli a dobre premiešame.
Varíme za častého miešania asi 15 minút, kým šampiňóny nepustia všetku šťavu.
Pridáme nakrájanú cibuľu.
Cesnak roztlačíme nožíkom a na drobno nasekáme.
Takto ho pridáme do panvice.
Ďalej pridáme bobkový list.
Za častého miešania varíme asi 5 minút.
Kuracie prsia nakrájame na plátky.
Dochutíme soľou, čiernym korením a rukami zamiešame.
Do panvice nalejeme smotanu a premiešame.
Pridáme kuracie mäso a dobre zamiešame.
Potom do zmesi pridáme pretlak, kečup, worcesterskú omáčku a horčicu.
Premiešame a dusíme do mäkka, kým sa chute nezmiešajú a kura nie je úplne uvarené (asi 10 minút).
Do hrnca na sporáku nalejeme olej.
Pridáme nakrájaný cesnak a za stáleho miešania smažíme asi minútu.
Potom pridáme nepremytú ryžu a zamiešame.
Dochutíme soľou.
Nalejeme vodu, privedieme do varu, prekryjeme a dusíme asi 10 minút, kým sa voda neodparí.
Z mäsovej zmesi vyberieme bobkový list a dochutíme čiernym korením.
Vypneme sporák, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.
Z hrnca zložíme pokrievku a ryžu necháme 1-2 minúty „vyvetrať“.
Guláš servírujeme s ryžou a hranolkami.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: