Bez cukru, chutí ako zmrzlina: Fantastická tvarohovo-vanilková torta, ktorý si zamiluje celá rodina!

Fantastický dezert bez cukru s úžasným krémom, ktorý chutí ako zmrzlina.

Tento recept som našla na internete a hneď som začala hľadať spôsoby, ako ho prirpaviť ľahšie a zdravšie. Základom je nahradiť klasický biely cukor iným sladidlom. Ja som zvolila med, ale môžete použiť napríklad sirup z agave, stéviu alebo iné sladidlo. Množstvo sladidla si upravte podľa vlastnej chuti. Ja obľubujeme menej sladké dezerty. :-)

Potrebujeme:

Na základ:

300 g rozdrvených grahamových sušienok

2 lyžice nesladeného kakaového prášku

50 g rozpusteného masla

1 lyžička sladidla podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml mlieka

Tvarohová vrstva:

250 g odtučneného tvarohu

250 ml smotany na šľahanie

Kôru a šťavu z jedného menšieho citróna

1-2 lyžice medu (príp. iného sladidla)

Vanilková vrstva:

2 bal. vanilkového pudingu

600 ml mlieka

200 ml kyslej smotany

1-2 lyžice medu

Vrch:

200 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy (príp. vanilkový lusk)

2 lyžičky medu (prípadne podľa chuti a toho, ako sladíte)

Postup:

Najskôr si pripravíme puding z pudingových práškov a mlieka. Do hotového pudingu vmiešame med a do vychladnutého pudingu vmiešame kyslú smotanu.

Základ torty vytvoríme spojením sušienkovej drte, kakového prášku, mlieka, rozpusteného masla a sladidla. Cesto by malo byť podobnú konzistenciu ako základ na cheescake. Cesto vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 28 cm, ktorú si vystelieme papierom na pečenie.

Tvaroh roztlačíme vidličkou, zmiešame so sladidlom a citrónovou kôrou. Primiešame ušľahanú šľahačku. Kak sa vám krém zdá príliš málo sladký, stačí ejdnoducho pridať sviac sladidla. Tvarohovú vrstvu navrstvíme na sušienkové cesto, uhladíme a pokračujeme vanilkovou pudingovou vrstvou.

Nakoniec si ušľaháme šľahačku, spolu s vanilkou a sladidlom. Navrstvíme na vrch torty, uhladíme a vložíme do chladničky vychladnúť.

Pred podávaním posypeme kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes