Tento recept som našla na internete a hneď som začala hľadať spôsoby, ako ho prirpaviť ľahšie a zdravšie. Základom je nahradiť klasický biely cukor iným sladidlom. Ja som zvolila med, ale môžete použiť napríklad sirup z agave, stéviu alebo iné sladidlo. Množstvo sladidla si upravte podľa vlastnej chuti. Ja obľubujeme menej sladké dezerty. :-)
Potrebujeme:
Na základ:
300 g rozdrvených grahamových sušienok
2 lyžice nesladeného kakaového prášku
50 g rozpusteného masla
1 lyžička sladidla podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 ml mlieka
Tvarohová vrstva:
250 g odtučneného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie
Kôru a šťavu z jedného menšieho citróna
1-2 lyžice medu (príp. iného sladidla)
Vanilková vrstva:
2 bal. vanilkového pudingu
600 ml mlieka
200 ml kyslej smotany
1-2 lyžice medu
Vrch:
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžičku vanilkovej arómy (príp. vanilkový lusk)
2 lyžičky medu (prípadne podľa chuti a toho, ako sladíte)
Postup:
Najskôr si pripravíme puding z pudingových práškov a mlieka. Do hotového pudingu vmiešame med a do vychladnutého pudingu vmiešame kyslú smotanu.
Základ torty vytvoríme spojením sušienkovej drte, kakového prášku, mlieka, rozpusteného masla a sladidla. Cesto by malo byť podobnú konzistenciu ako základ na cheescake. Cesto vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 28 cm, ktorú si vystelieme papierom na pečenie.
Tvaroh roztlačíme vidličkou, zmiešame so sladidlom a citrónovou kôrou. Primiešame ušľahanú šľahačku. Kak sa vám krém zdá príliš málo sladký, stačí ejdnoducho pridať sviac sladidla. Tvarohovú vrstvu navrstvíme na sušienkové cesto, uhladíme a pokračujeme vanilkovou pudingovou vrstvou.
Nakoniec si ušľaháme šľahačku, spolu s vanilkou a sladidlom. Navrstvíme na vrch torty, uhladíme a vložíme do chladničky vychladnúť.
Pred podávaním posypeme kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :)
zdroj: nosalty