Pripravte si doma skvelú zeleninovú pizzu, ktorá zachutí aj skutočným labužníkom.
Pár jednoduchých surovín, nenáročná príprava a výsledkom budete rozhodne príjemne prekvapení.
Výnimočný recept na zeleninovú pizzu z youtube kanála Готовим дома.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 zemiaky
1 červenú cibuľu
1 mrkvu
1 papriku
2 paradajky
2 vajcia
1/2 šálky jogurtu alebo kyslej smotany (125 ml)
4 PL hladkej múky (100 g)
150 g syra
petržlenovú vňať
talianske bylinky
soľ
mleté čierne korenie
slnečnicový olej
Postup:
Tri veľké zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nastrúhame ich na hrubom strúhadle.
Nastrúhané zemiaky vložíme do hlbokej misky.
Zalejeme studenou vodou až po okraj a necháme 15 minút odstáť.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu.
Smažíme 5-7 minút, kým nebude priehľadná.
Pridáme mrkvu, zamiešame a smažíme ďalších 5-7 minút.
Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Do menšej misky rozbijeme vajcia.
Pridáme soľ a metličkou vyšľaháme.
Nalejeme jogurt.
Pridáme múku a metličkou vymiešame.
Do hlbokej misky s nastrúhanými zemiakmi pridáme smaženú zeleninu.
Pridáme bylinky, čierne korenie, soľ podľa chuti a dobre premiešame.
Nalejeme cesto a opäť dobre premiešame.
Zmes nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.
Papriku a paradajky nakrájame na plátky.
Nastrúhame syr.
Po uplynutí doby vyberieme cesto z rúry.
Na vrch poukladáme paradajku a papriku.
Nakoniec posypeme syrom.
Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri teplote 180°C, kým sa syr neroztopí.
Po upečení posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: