JEDNODUCHÝ krémový zákusok bez múky a tuku: POZOR, je prudko návykový!

[mashshare]

Lahodný dezert, ktorý sa výborne hodí po jedle alebo k obľúbenej káve.

Príprava rozhodne nie je zložitá a určite vám zachutí natoľko, že ho budete pripravovať pravidelne.

 

 

Výnimočný recept na neodolateľný krémový dezert z portálu najbolji-recepti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 bielkov

6 PL kryštálového cukru

6 PL marhuľovej marmelády

200 g vlašských orechov

Na plnku:

6 žĺtkov

1 balenie vanilkového pudingu

600 ml mlieka

1 balenie vanilkového cukru

Na šľahačku:

2 balenia práškovej šľahačky

Na posypanie:

čokoládu

Postup:

Do misky pridáme bielky.

Pridáme cukor a dobre vyšľaháme.

 

 

Potom pridáme marhuľový džem a premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Nasypeme polovicu nasekaných vlašských orechov.

Potom nanesieme vyšľahané bielky.

 

 

Lyžicou zarovnáme a na vrch nasypeme druhú polovicu nasekaných orechov.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

A ďalších 40-45 minút vo vypnutej zatvorenej rúre.

 

 

Upečené cesto potom necháme vychladnúť.

Do misky pridáme puding, cukor, trochu mlieka a miešame, kým sa puding nerozpustí.

 

 

Pridáme žĺtky a všetko rovnomerne premiešame.

Za stáleho miešania rovnomerne nalejeme do prevareného mlieka.

 

 

Keď puding zhustne, za horúca ho nalejeme na upečené cesto.

Smotanu vyšľaháme podľa návodu na obale.

 

 

Keď krém vychladne, nanesieme naň vyšľahnú penu a zarovnáme.

Na vrch nastrúhame čokoládu.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes