Blesková príprava „hrnčekovou metódou“ a neodolateľná chuť, za ktorú môže najmä neodmysliteľná prísada vo francúzskej kuchyni – maslo. Ochutnajte, také dobré palacinky ste ešte nejedli!
Potrebujeme :
5 vajec
2 šálky hladkej múky
1 šálka mlieka
1 šálka smotany na šľahanie
½ šálky práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g rozpusteného masla
Štipku soli
1 bal. vanilkového cukru alebo 1 lyžičku vanilkovej arómy
Maslo na vyprážanie
1 šálka=200 ml
Postup:
Vlažné rozpustené maslo zmiešame s ostatnými prísadami a vymiešame jemné, hladké cesto bez hrudiek.
Cesto necháme pár minút odležať a potom vyprážame ako klasické palacinky na masle, avšak dávkujeme menej cesta (francúzske palacinky by mali byť menšie a trochu hrubšie, ako tie naše).
Úžasne chutia aj samé o sebe, môžete ich však podávať s čerstvým ovocím, čokoládou, džemom, alebo kyslou smotanou či tvarohom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rupanerkonyha
titulná foto: reprofoto rupanerkonyha