Legendárne buchty a podávané s krémovou omáčkou, ktoré si získajú každého.
Lahodná pochúťka vhodná k akejkoľvek príležitosti.
Úžasný recept na nadýchané domáce buchty z youtube kanála Schnell Lecker Schön.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 ml teplého mlieka
1 PL kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
7 g instantného droždia
1 PL octu
80 ml rastlinného oleja
1 bielok
500 g hladkej múky
1/2 ČL soli
Na plnku:
tvaroh (môžeme osladiť podľa chuti)
Na potretie:
1 žĺtok
1 PL mlieka
Na omáčku:
2 PL smotanového syra
2 PL kondenzovaného mlieka sladeného
1 PL kyslej smotany
Postup:
Do hlbokej misy nalejeme teplé mlieko.
Pridáme cukor, vanilkový cukor, droždie a metličkou dobre premiešame.
Pridáme ocot, olej a zamiešame.
Ďalej pridáme bielok a premiešame.
Cez sitko preosejeme múku.
Pridáme soľ a špachtľou dobre vymiešame.
V miske rukou vymiesime cesto.
Potom vymiesime homogénne a elastické cesto na stole.
Misku vymastíme olejom a vložíme cesto.
Cesto prekryjeme fóliou a necháme na teplom mieste 40-60 minút.
Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.
Preložíme ho na stôl, vyformujeme a rozdelíme na dve časti.
Časti cesta rozdelíme na 20 rovnakých častí.
Potom z cesta ušúľame guľky.
Cesto prekryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.
Zapekaciu misu vymastíme maslom.
Cesto roztiahneme prstami a do stredu vložíme tvaroh.
Potom z cesta vytvarujeme guľku.
Guľky z cesta poukladáme vedľa seba do zapekacej formy.
Prekryjeme fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a zmesou potrieme buchty.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.
Do menšej misky pridáme syr, kondenzované mlieko, smotanu a dobre premiešame.
Omáčku prelejeme do cukrárskeho vrecka.
Keď buchty vychladnú, polejeme ich omáčkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU