Nášmu výnimočnému, ale aj napriek tomu jednoduchému receptu na šľahaný karamel nebudete vedieť odolať.
Je krémový a neodolateľne chutný.
Na jeho prípravu sa nepoužíva kondenzované mlieko ani stužený tuk.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept premení každý domáci dezert na dokonalý zážitok.
Vynikajúci recept na unikátny domáci karamel z youtube kanála Un jour Une recette.
Potrebujeme:
250 g kryštálového cukru
65 g masla
200 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do hrnca nasypeme cukor.
Roztopíme ho na miernom ohni.
Necháme roztopiť bez toho, aby sme sa ho dotkli, kým nezískame svetlý karamel.
Pridáme maslo.
A stále miešame.
Potom nalejeme smotanu.
Dve minúty stále miešame.
Karamel nalejeme do misky.
Vložíme na 15 minút do chladničky.
Po uplynutí doby karamel mixérom šľaháme 15 sekúnd.
Potom ho vložíme na 10 minút do mrazničky.
Po vybratí z mrazničky opäť vyšľaháme, kým karamel nezmení farbu.
Vznikne nám krémový karamel.
Je ideálny na zdobenie tort, palaciniek, muffinov atď…
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: