Ako rozmraziť mäso za 5 minút: TRIK s obráteným hrncom!

Trik s obráteným hrncom na rozmrazovanie mäsa pozná len málokto a pritom je to skvelá a bezpečná metóda, ktorá neohrozí kvalitu mäsa. 

Rozmrazovanie mäsa je proces, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, pretože ho nemôžete uponáhľať.

 

 

Je dôležité uistiť sa, že mäso je rozmrazené správnym spôsobom, pretože to pomôže zachovať jeho chuť a štruktúru.

Často sa však stáva, že mäso zabudneme vybrať z mrazničky včas a potrebujeme ho ihneď uvariť.

 

 

Ak máte mäso tvrdé ako kameň a potrebujete rýchlo niečo vymyslieť, vyskúšajte tento účinný trik z YouTube kanála Felix New, vďaka ktorému rozmrazíte mäso už za päť minút.

Účinná metóda obráteného hrnca

Trik s obráteným hrncom na rozmrazovanie mäsa pozná len málokto a pritom je to skvelá a bezpečná metóda, ktorá neohrozí kvalitu mäsa. 

Tento trik je vhodný na rozmrazovanie mäsa, ktoré sme si predtým nakrájali na plátky alebo na menšie kúsky.

 

 

Ako prvé, keď mäso vyberieme z mrazničky, treba ho nechať v pôvodnom vrecku alebo vložiť do igelitového vrecka vhodného na potraviny.

Je to jednoduchá, ale vysoko efektívna metóda, pri ktorej treba postupovať nasledovne. 

Potrebujeme:

2 nerezové hrnce

vodu

 

 

Postup:

Zoberieme si jeden hrniec a položíme ho na pracovnú dosku hore dnom. 

Následne si do druhého hrnca nalejeme vodu.

A necháme ju na sporáku zohriať. 

 

 

 

Teraz si mrazené plátky alebo kúsky mäsa položíme na dno hrnca, ktorý sme obrátili.

Hrniec s horúcou vodou položíme na mäso.

A necháme takto stáť približne 5 minút. 

 

 

Počas tejto doby môžete pozorovať, ako sa mäso rozmrazuje.

Aby metóda fungovala, oba hrnce musia byť nerezové. 

Ďalšie triky a tipy

 

 

Keďže vieme, že existujú aj iné spôsoby, ako sa dostať z tejto núdzovej situácie, spomeňme si na niektoré z nich.

V prípade, že nemáte po ruke iný hrniec, môžete skúsiť iný spôsob, ktorý takisto pomôže.

Ide o vloženie mrazeného mäsa do vzduchotesného vrecka a jeho následné ponorenie do nádoby s horúcou vodou. 

 

 

Rozmrazí sa, ale pri tejto metóde trvá rozmrazovanie mäsa približne 45 minút. 

Samozrejme, najlepšie je mäso rozmraziť včas.

Najpohodlnejšou a najbezpečnejšou metódou je umiestniť mäso na celú noc do spodnej časti chladničky.

 

 

Necháme ho v pôvodnom obale a vložíme ho do misky, aby nám voda z rozmrazeného mäsa nestekala po chladničke.

Obal tiež zabráni jeho oschnutiu.

Celý postup s obráteným hrncom si môžete pozrieť v priloženom videu.

Veľa šťastia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.