Lievance sú perfektným nápadom na chutné raňajky alebo občerstvenie počas dňa.
Výborne chutia posypané cukrom, s pohárom mlieka alebo krémového kakaa.
Najjednoduchší recept na lievance pozostáva len z troch ingrediencií, ktoré už s najväčšou pravdepodobnosťou máte vo svojej kuchyni.
Ak ich chcete mať neskutočne nadýchané, nezabudnite, že je dôležité, akým spôsobom tieto tri prísady spracujete a pridávate do cesta.
Palacinky nadýchané ako obláčik, nemusia obsahovať sódu ani droždie.
Dokonca nemusíte pridávať ani prášok do pečiva.
Ich tajomstvo spočíva v správne našľahaných bielkach.
Ak teda máte chuť na chutné raňajky ako od babičky, určite skúste tento recept a vychutnajte si chuť detstva.
Potrebujeme:
2 vajcia
4 lyžice mlieka
6 lyžíc hladkej múky
voliteľné:
práškový cukor
tvaroh
kyslá smotana
čerstvé ovocie
javorový sirup
nutella
Postup:
Múku preosejeme do misy.
Oddelíme žĺtky od bielkov.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Múku zmiešame so žĺtkami a mliekom.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Vyprážame z oboch strán na oleji (asi 3 minúty z každej strany).
Podávame s obľúbenými polevami alebo posypané práškovým cukrom.