Fanúšikovia makových koláčikov si zamilujú tento makový koláč bez cukru, v ktorom sú za vláčnosť cesta zodpovedné strúhané jablko a banán.
Hmotu okrem maku drží pohromade aj strúhaný kokos, takže je nielen bez cukru, ale aj bez lepku.
Tento koláčik je veľmi zdravý, chutný a môžete si ho dopriať výčitiek, pokojne aj každý deň.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak sa snažíte schudnúť zdravým spôsobom a bez hladovania, tento recept si odložte.
Koláč môžete dozdobiť čokoládovou polevou a posypať kokosom.
Vynikajúci recept na zdravé a diétne maškrtenie.
Potrebujeme pre 4 osoby:
20 dkg mletého maku
5 dkg strúhaného kokosu
3 polievkové lyžice xylitolu (alebo iného umelého sladidla)
3 dl kokosového mlieka
2 vajcia
1 jablko
1 banán
1 lyžička vanilkovej arómy
Voliteľné na ozdobu:
Poleva z horkej čokolády
Strúhaný kokos
Postup:
V miske zmiešame mletý mak s strúhaným kokosom, xylitolom a sódou bikarbónou.
Pridáme aj vajíčka.
Jablko si očistíme a nastrúhame.
Do misky s ostatnými prísadami pridáme aj vanilkovú arómu, nastrúhané jablko a banán nakrájaný na malé kocky.
Potom zalejeme kokosovým mliekom.
Vymiešame hladké cesto.
Cesto zarovnáme a navrstvíme ho do formy srnčí chrbát, alebo do inej podlhovastej menšej formy vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.
Ak sa cesto už nelepí na zapichnutú vidličku, vyberieme z rúry.
Necháme vychladnúť a potom nakrájame.
Chutnú polevu si môžete pripraviť aj bez cukru – ja ju robím napríkad z horkej čokolády a trochy masla alebo kokosového oleja.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)