Došiel vám doma chlieb, no nechce sa vám ísť do obchodu?
Tieto lahodné žemle sú jednoduché na prípravu a vyžadujú si len ingrediencie, ktoré sa v kuchyni zvyčajne vždy nájdu.
Je to lacný recept z kanála Bridget’s Kitchen, nepotrebujete mlieko ani vajcia, je to nielen chutné, ale aj ekonomické.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Veľmi jednoduchý recept na žemle, potrebujete len pár ingrediencií a sú pripravené.
Vďaka maslu sú na povrchu chrumkavé a zároveň mäkučké a ani na druhý deň nevyschne.
Väčšinou pečieme viac kúskov naraz, takže žemle doma robíme len trikrát do týždňa.
Z daných ingrediencií vznikne 8 kusov.
Ak ich uložíte do papierového vrecka, nevysušia sa, zachová si textúru a na druhý deň budú chutné ako po upečení.
Ingrediencie:
600 g hladkej múky,
1 čajová lyžička cukru,
7 g pinstantného droždia,
1,5 lyžičky soli,
2 lyžice oleja,
400 ml vlažnej vody,
maslo.
Postup:
Nachystáme si väčšiu misku.
Preosejeme do nej múku.
Pridáme cukor a instantné droždie.
Pridáme aj soľ, olej a vlažnú vodu.
Premiešame.
Rukou vymiesime cesto.
Prikryjeme a necháme 50 minút odpočívať na teplom mieste.
Vyklopíme na pomúčenú dosku.
Posypeme múkou a rozdelíme na 8 častí.
Každú vyformujeme na žemlu.
Preložíme na plech a posypeme múkou
Necháme ešte 15 minút na plechu vystlanom papierom.
Potom urobíme na vrchu zárezy a vložíme do nich plátok masla.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 20-22 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: