Ak chcete super sladký a krémový dezert, no v chladničke nie je smotana, nie je nič stratené.
Dá sa pripraviť len s vodou a dvoma ingredienciami, ktoré sú vždy vo vašej kuchynskej skrinke.
Stačí pár minút a dezert je hotový.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 prísady a voda
Keď snívate o sladkom a krémovom dezerte, nemusíte hneď chodiť do obchodu po smotanu či syr mascarpone.
Dá sa vyrobiť doslova z 2 ingrediencií a vody.
Znie to ako niečo nemožné?
Presvedčte sa sami, aké jednoduché je pripraviť chutný krém za pár minút.
Ako vyrobiť krém na vode?
Potrebujeme:
Stredne veľkú misku
ŠĽahač
¾ šálky studenej vody
2 vrchovaté polievkové lyžice instantnej kávy
4 polievkové lyžice práškového cukru
Postup:
Do misky dáme cukor.
Pridáme kávu a vodu.
Teraz vezmite šľahač a začnite šľahať hmotu pri strednej rýchlosti.
Trpezlivo šľahajte, chvíľu to potrvá.
Po chvíli si všimnete, ako sa ingrediencie spoja a premenia na lahodný kávový krém.
Keď zmení farbu z tmavohnedej na béžovú (bude to vyzerať doslova ako káva s mliekom) a konzistenciou bude pripomínať šľahačku , je to znak, že je hotový.
Môžete si pochutnávať
Druhý recept na kávový krém (aj s videonávodom)
Neobsahuje maslo, vajcia ani kondenzované mlieko a pripravíte ho skutočne jednoducho.
Ja ho podávam ako vychladený krém do sladkých pohárov – s piškótami a ovocím, ale aj ako zmrzlinu.
Super recept som našla na kanáli Un jour Une recette.
Potrebujeme:
2 polievkové lyžice instantnej kávy
3 lyžice šľahačkovej smotany
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
255 ml šľahačkovej smotany
35 g práškového cukru
Voliteľné:
čerstvé ovocie
sušienky
kúsky čokolády
Postup:
Najskôr si pripravíme kávový základ.
Do kávy postupne vmiešame 3 lyžice smotany.
Dôkladne premiešame.
Preložíme na plameň.
Zahrievame na miernom ohni, kým nevznikle hladká zmes bez hrudiek.
Potom zložíme z plameňa.
Vmiešame vanilkový extrakt.
Kávovú zmes prelejeme do šálky alebo inej nádoby.
Preložíme na 3-4 minúty do mrazničky.
Teraz si prirpavíme druhú časť krému.
Do misky nalejeme smotanu.
Pridáme práškový cukor.
Začneme šľahať.
Po chvíli šľahania do smotany vmiešame kávovú zmes.
Teraz vyšľaháme na tuhý krém.
Podávame vychladené – ako studené poháry napríklad s ovocím.
Prípadne zmrazené ako kávovú zmrzlinu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: