Toto počas sezóny vyvážite zlatom: Finta skúseného GULÁŠMAJSTRA pre najlepší guláš pod slnkom!

Poradíme vám, ako opražiť cibuľku do zlatista a gulášu tak dodať správnu chuť, arómu a hustotu.

Každý milovník gulášov vie, že tajomstvo dobrého gulášu sa ukrýva v dvoch hlavných ingredienciách – mäse a njamä cibuli.

 

 

Práve od kvalitne opraženej cibule závisí chuť celého gulášu.

Málo opečená cibuľka má za následok sladkú chuť a riedkosť gulášu.

Preto sa mnohí dopúšťajú chyby – cibule buď dávajú do gulášu málo, alebo z obavy pred spálením cibule pridávajú veľa tuku.

Ani jedno však nie je správne.

Ako teda na správne opraženie cibuľky?

 

 

Hlavným pomocníkom nám bude voda. Ak ju do cibule prilievame pomaly, cibuľa rovnomerne hnedne a nebudete potrebovať ani toľko tuky.

Pripravte si pokrájanú cibuľu.

V surovom stave by jej malo byť presne toľko, koľko mäsa (kilo cibule na kilo mäsa).

 

 

Do hrnca alebo kotlíka dajte toľko masti, aby bolo pokryté dno.

Opekajte cibuľu, kým nezačne hnednúť.

Akonáhle začne hnednúť, prilejte asi naberačku vody, aby sa cibuľa nepripálila.

 

 

Vždy keď sa cibuľa začne pripekať, opakujte tento úkon dovtedy, kým cibuľa nebude rovnomerne hnedá.

A ďalej už postup poznáte.

Pridajte mäso a ďalšie ingrediencie.

Ak budete opekať cibuľu takýmto spôsobom, dodáte mu nielen skvelú chuť a hustotu, ale nebude ani taký mastný, nakoľko nepotrebujete veľa masti.

Mäso v guláši bude mäkučké a lahodné

 

 

Pýtate sa, čo môžete urobiť, aby mäso v guláši  nebolo tvrdé?

Pomôže pridanie bežnej ingrediencie, ktorú pravidelne používate v kuchyni.

Dokonalý bravčový alebo hovädzí guláš je taký, v ktorom je mäso také jemné, že sa rozpadne, len čo sa ho dotknete vidličkou.

 

 

Portál newsy poradil jednoduchú fintu, vďaka ktorej bude vaše dusené mäsko chutiť oveľa lepšie.

Nie každému sa podarí dosiahnuť pri varení mäso, ktoré sa rozpadá na jazyku.

 

 

V dôsledku toho jedlo nie je až také chutné.

Ak sa chcete vyhnúť omylu, pridajte do mäsa jednu ingredienciu, ktorú určite máte v kuchynskej skrinke.

 

 

Vďaka nej bude mäso v guláši vždy dokonale jemné!

Ako zjemniť mäso na guláš?

Aby bol guláš chutný a mäso dostatočne jemné, v prvom rade si treba urobiť na prípravu tohto jedla veľa času.

Mäso na guláš, najmä hovädzie, treba dusiť dlho – aspoň hodinu.

 

 

Aby ste však zaručili jemnosť mäsa, môžete dodatočne použiť starý osvedčený trik.

Na to použite bežnú sódu bikarbónu.

 

 

Sóda bikarbóna spôsobí, že mäso bude rýchlejšie mäkké a jemné.

Mäso stačí pár hodín pred dusením posypať malým množstvom sódy a vložiť do chladničky.

Pred tepelným spracovaním je potrebné mäso vybrať, opláchnuť, vysušiť a pripraviť – teraz je potrebné ho vyprážať alebo dusiť s korením ako obvykle.

Aké korenie pridať do guláša?

 

 

Na zabezpečenie správnej chuti a vône guláša sú okrem kvalitného mäsa nevyhnutné aj koreniny.

Najlepšie budú fungovať:

  • Sladká a pálivá paprika a údená paprika – v prášku, vo vhodnom pomere. Sladká paprika dodá príjemnú chuť a pikantná ho výrazne prevonia.

 

 

  • Majoránka – nevyhnutnosť k mäsitým jedlám.
  • Oregano – dodá gulášu skvelou chuťou. Oregano je dosť dominantné korenie, preto je lepšie to nepreháňať, ak nechcete prehlušiť zvyšné chute.

 

  • Čierne korenie – je základnou koreninou nielen do mäsitých jedál.
  • Bobkový list – niekoľko listov dokonale zdôrazní chuť jedla.

 

 

  • Zázvor – ak máte radi experimenty v kuchyni, pridajte trošku zázvoru. Toto korenie mu dodá zaujímavú, korenistú a jemne citrusovú príchuť.

 

Dobrú chuť!

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes