Kokosové slimáky sa dajú dlho skladovať a na jazyku sa rozplývajú doslova ako pena.
Tento recept je tak lahodný, že ho robím pravidelne.
Dokonca, na veľkonočné sviatky ho podávam aj namiesto lineckého, tak chutné je toto pečivko.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak hľadáte inšpiráciu na nové super dezerty, práve ste ho našli.
Potrebujeme:
40 dkg múky
25 dkg margarínu
4 vaječné žĺtky
2 dkg droždia
pol hrnčeka mlieka
1 lyžička cukru
Náplň:
4 vaječné bielka
15 dkg strúhaného kokosu
30 dkg cukru
Namiesto kokosu môžete pripraviť plnku s vlašskými orechmi
Postup:
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a trochu cukru.
Kvások vmiešame múku so zmäkntuým margarínom.
Potom pridáme žĺtky.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto odložíme do chladničky, kým nebude plnka pripravená.
Plnka:
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou.
Šľaháme, kým sa nevytvorí tuhý sneh.
Potom vmiešame strúhaný kokos.
Cesto rozdelíme na 3 časti.
Rozvaľkáme, natrieme plnkou a potom pevne zvinieme.
Nakrájame na pásiky široké 1-1,5 cm.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút – pozor, treba sledovať, pretože pečivo s plnkou sa ľahko pripáli.
Poznámka autora:
Penu treba šľahať nad parou, lebo keď to šľaháte len „na studeno“ tak pena nedrží – kokos s penou sa nespojí.
Urobte to tak, že vodu dáte do väčšej nádoby a vaječné bielky do menšej nádoby, do ktorej sa zmestí.
Vody by malo byť toľko, aby menšia miska nesiahala do vody, pretože potom sa vajíčko uvarí a nebudete ho vedieť rozšľahať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)