Naučil som sa pri tom techniku: Výsledok ma prekvapil!

Jednoduchý recept na jemné a chutné pampúchy z panvice.

Tejto nadýchanej pochúťke málokto odolá.

 

 

Úžasný recept na domáce nadýchané posúchy z youtube kanála Enfes Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

2 poháre teplej vody (500 ml)

1 ČL kryštálového cukru (10 g)

1 PL sušeného droždia (10 g)

6,5 šálky hladkej múky (780 g)

1 ČL soli (8 g)

1-2 PL rastlinného oleja (20 ml)

Na vyprážanie:

väčšie množstvo rastlinného oleja

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.

Nasypeme cukor.

 

 

Pridáme droždie a miešame, kým sa nerozpustí.

Potom nasypeme múku.

 

 

Pridáme soľ a vareškou vymiešame.

Cesto polejeme olejom a rukami vymiesime.

 

 

Misku s cestom prekryjeme a necháme 40 minút odstáť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Cesto preložíme na pomúčený stôl, vyrovnáme a trochu roztlačíme rukami.

 

 

Potom cesto rozdelíme na 12 častí.

Z každej časti vytvarujeme guľu.

 

 

Každú guľku z cesta uložíme na kúsok papiera na pečenie.

Cesto prekryjeme a necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby cesto roztlačíme a vytvarujeme rukami.

V strede cesta urobíme prstom dieru.

 

 

Na panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.

Cesto aj s papierom vložíme do horúceho oleja.

 

 

Keď sa cesto nafúkneme, vyberieme papier a posúch pečieme z oboch strán do zlatista.

Hotové posúchy poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes