Jednoduchý recept na jemné a chutné pampúchy z panvice.
Tejto nadýchanej pochúťke málokto odolá.
Úžasný recept na domáce nadýchané posúchy z youtube kanála Enfes Yemek Tarifleri.
Potrebujeme:
2 poháre teplej vody (500 ml)
1 ČL kryštálového cukru (10 g)
1 PL sušeného droždia (10 g)
6,5 šálky hladkej múky (780 g)
1 ČL soli (8 g)
1-2 PL rastlinného oleja (20 ml)
Na vyprážanie:
väčšie množstvo rastlinného oleja
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.
Nasypeme cukor.
Pridáme droždie a miešame, kým sa nerozpustí.
Potom nasypeme múku.
Pridáme soľ a vareškou vymiešame.
Cesto polejeme olejom a rukami vymiesime.
Misku s cestom prekryjeme a necháme 40 minút odstáť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Cesto preložíme na pomúčený stôl, vyrovnáme a trochu roztlačíme rukami.
Potom cesto rozdelíme na 12 častí.
Z každej časti vytvarujeme guľu.
Každú guľku z cesta uložíme na kúsok papiera na pečenie.
Cesto prekryjeme a necháme 15 minút odpočívať.
Po uplynutí doby cesto roztlačíme a vytvarujeme rukami.
V strede cesta urobíme prstom dieru.
Na panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.
Cesto aj s papierom vložíme do horúceho oleja.
Keď sa cesto nafúkneme, vyberieme papier a posúch pečieme z oboch strán do zlatista.
Hotové posúchy poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: