Zabudnite na kupovanú šunku.
Bez konzervantov a údenia si ju vyrobíte bez väčšej námahy.
Stačí ju povariť 20 minút v lahodnom náleve – táto šunka bude skvelým hitom nielen na veľkonočnom stole.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na neodolateľnú domácu šunku z portálu smakosze.
Potrebujeme:
2 kg bravčovej šunky
6 strúčikov cesnaku
červenú cibuľu
5 PL soli
1 PL kryštálového cukru
1 ČL mletej papriky
2 PL majonézy
niekoľko zrniek borievky
pár bobkových listov
sušený rozmarín
zrnká nového korenia
1/2 ČL sušeného koriandra
Postup:
Do hrnca nalejeme asi 2,5 litra vody.
Pridáme všetky koreniny.
Ďalej pridáme bylinky.
Do hrnca pridáme majonézu.
Nakoniec pridáme cibuľu a strúčiky cesnaku.
Celé to varíme 3 minúty od bodu varu.
Necháme vychladnúť.
Surové mäso vložíme do studeného nálevu.
Varíme 10 minút od zovretia.
Potom hrniec prekryjeme pokrievkou.
Uskladníme cez noc na suchom a chladnom mieste.
Na druhý deň to opäť celé povaríme 10 minút od zovretia.
Prikryté necháme vychladnúť.
Šunku vyberieme z hrnca, osušíme a servírujeme.
Prajeme vám dobrú chuť!