Zemiakový ježkovia plnený syrom, slaninou a chutnou klobáskou. Fantastická večera rýchlo a prakticky na jednom plechu.
Potrebujeme:
Zemiaky približne rovnakej veľkosti (9-10 kusov)
100 g slaniny
2 klobásy
200-250 g syra
2 cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Voliteľné: šunka
Olej
Soľ a korenie
(Množstvo prísad je potrebné prispôsobiť veľkosti a množstvu zemiakov)
Postup:
Zemiaky nešúpeme, len dobre umyjeme kefou.
Osušíme a na povrchu urobíme hlboké zárezy (medzera medzi nimi by mala byť 2-3 mm). Zárezy však nesmú zemiaky celkom prekrojiť.
Zemiaky preložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie. V miske zmeišame olej so soľou a kroením. Túto zmes natrieme na každý zemiak tak, aby sa dostala aj do zárezov.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nezmäknú (35-40 minút).
Syr, slaninu, klobásu aj šunku nakrájame na tenké plátky, cibuľu na krúžky.
Zemiaky z rúry vyberieme a do zárezov striedavo ukladáme jednotlivé prísady. Potom vložíme späť do rúry zapiecť ešte na 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: comida-facil
titulná foto: reprofoto comida-facil