Na Veľkú noc už tradične pripravujeme veľkonočnú plnku.
Receptov na jej prípravu je určite mnoho, ale ja pridávam ten, ktorý sa v našej rodine dedí už generácie.
Plnku môžete podľa chuti urobiť šťavnatejšiu alebo suhšiu, podľa toho, ako to máte radi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak nechcete až tak šťavnatú plnku, uberte trochu mlieka a 1 vajce, prípadne urobte plnku na väčší plech a bude tenšia.
Postup:
10 rožkov
100 ml ohriateho mlieka (aj viac, podľa potreby)
4 vajcia
200 g šunky v kuse (alebo hrubšie pláty, nakrájať na kocky)
čerstvá petržlenová vňať
čerstvá pažítka
1 lyžička domácej vegety (sušená zeleninvá zmes)
0,5 lyžičky rasce
mleté korenie
maslo
strúhanka
Postup:
Rožky nakrájame na kocky.
Zelené bylinky nasekáme nadrobno.
Rožky preložíme do väčšej misky a zmiešame s cca 100 ml mlieka.
Pridáme aj vajíčka a poriadne premiešame – najlepšie sa to všetko mieša rukou.
Ak je treba, pridáme ešte mlieko.
Šunku nakrájame na kocky a pridáme do zmesi.
Teraz pridáme aj nasekané bylinky, vegetu, rascu, čierne mleté korenie a soľ podľa chuti.
Opäť dôkladne premiešame.
Stredne veľký pekáčik vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
Na pekáčik rozložíme rovnomerne zmes.
Navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút – sledujeme.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)