Pripravte si doma mäkké a neskutočne chutné jablkové valčeky.
Naše deti ich milujú a túto sladkú delikatesu pýtajú na desiatu takmer každý deň.
Vynikajúci recept na vysmážané jablkové valčeky z youtube kanála dolci ricette arabe.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 jablko
1 vajce
3 PL kryštálového cukru
vanilkový cukor
3 PL rastlinného oleja
200 g bieleho jogurtu
350 g múky
štipku soli
50 ml mlieka
7 g prášku do pečiva
rastlinný olej na vysmážanie
Na ozdobenie:
kryštálový cukor
škoricu
Postup:
Jablko ošúpeme, odstránime stonku a jadierka.
Potom ho nakrájame na malé kocky.
Do hlbokej misky pridáme vajce.
Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor.
Nalejeme olej, pridáme soľ a metličkou vymiešame.
Pridáme jogurt a dôkladne vyšľaháme.
Do vyšľahaného krému pridáme jablko a premiešame.
Nalejeme mlieko a všetko spolu vymiešame.
Cez sitko postupne preosejeme do zmesi múku s práškom do pečiva.
Špachtľou dôkladne zamiešame.
Rukou vymiesime cesto.
Lyžicou naberieme cesto.
A pomocou naolejovaných rúk z neho vytvarujeme valček.
Valčeky poukladáme na pomúčenú tvrdú podložku.
Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.
Do horúceho oleja poukladáme valčeky.
A smažíme ich z oboch strán do zlatista.
Hotové valčeky poukladáme na tanier vystlaný papierovou servítkou.
V miske zmiešame cukor so škoricou.
V cukre dôkladne obalíme valčeky.
Sladkú dobrotu môžeme servírovať.
Dobrú chuť!