Mnoho ľudí pripravuje cestoviny varením, nutričná hodnota cestovín sa stráca.
Pripravte si cestoviny s lahodnou omáčkou podľa nášho receptu a uvidíte, že budú chutnejšie a hlavne výživnejšie.
Jednoduchý a rýchly recept na úžasné cestoviny z youtube kanála Mehmet Akif Çınar.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 ml horúcej vody na 100 g cestovín
Na omáčku:
1 PL masla
1 PL slnečnicového oleja
1 strúčik cesnaku
1 PL hladkej múky
1 PL paradajkovej pasty
1 pohár kuracieho vývaru (200 ml)
korenie (mletú papriku, tymian, čili prášok, čili vločky)
soľ
Postup:
Panvicu pomastíme olivovým olejom.
Nasypeme cestoviny.
Zapneme sporák.
Cestoviny premiešame a opekáme jednu minútu.
Cestoviny zalejeme kuracím vývarom.
Panvicu prekryjeme a sporák nastavíme na najnižšiu teplotu.
Cestoviny varíme, kým neabsorbujú všetku tekutinu (cca 15 minút).
Ak v panvici zostalo len veľmi málo tekutiny, môžeme zložiť pokrievku.
Do malej rajnice na sporáku pridáme maslo.
Nalejeme olej a miešame, kým sa maslo neroztopí.
Pridáme nasekaný cesnak a chvíľu smažíme.
Na zahustenie omáčky pridáme múku.
Miešame a smažíme, kým nezmizne vôňa múky.
Pridáme paradajkový pretlak a metličkou vymiešame.
Po zmiešaní pridáme pohár vývaru a neustále miešame.
Sporák vypneme, keď získame konzistenciu omáčky, ktorú sme pripravili.
Nakoniec pridáme korenie podľa vlastnej chuti.
Dôkladne premiešame.
Omáčku zmiešame s cestovinami a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: