Vynikajúci koláčik s jednoduchou prípravou a úžasnou chuťou.
Ak tiež milujete hrnčekové recepty, tento si určite do vašej domácej kuchárky.
Môžete ho podávať s polevou, alebo nechať len krém a posypať ho čokoládou.
K tomuto fantastickému receptu ma inšpirovala pani Pavlína H.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček práškového cukru
125 g (polovica kocky) masla
2 vajcia
1 lyžica nescafé
1/4 l mlieka
1 lyžica rumu aleb rumovú arómu
1 prášok do pečiva
Krém:
1 tvaroh vo vaničke
1 lyžica nescafé
250 g masla (zmäknutého)
3/4 hrnčeka práškového cukru
lyžice rumu (alebo lyžička rumovej esencie)
Postup:
Cesto:
Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva.
Uprostred urobíme väčšiu jamku a nalejeme do nej mlieko, vajcia, rum.
Pridáme aj maslo, ktoré si rozpustíme a necháme vychladnúť.
Pridáme nescafé a dobre premiešame.
Pečieme pri 180 ° C asi 20-25 minút.
Krém:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom.
Pridáme tvaroh a nescafé.
Dobre vyšľaháme.
Krém natrieme na vychladnutý korpus.
Posypeme strúhanou čokoládou, alebo prelejeme čokoládovou polevou.
Rezy sú najlepšie vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)