Pripravte si doma výživnú a chutnú večeru v podaní smaženého karfiolu a do chrumkava upečených zemiakov.
Lahodnejší karfiol ste ešte nejedli – v takejto podobe si ho zamilujú aj vaše deti.
Fantastický recept na vynikajúci smažený karfiol z youtube kanála Frische Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 cibuľu
olivový olej
2 strúčiky cesnaku
1 karfiol
zázvor
soľ
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
60 g paradajkového pretlaku (1/4 šálky)
150 ml vody (1/2 šálky)
4 veľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
bazalku
rozmarín
oregano
olivový olej
1 malý cesnak
kôpor
5 vajec
mletú rascu
petržlenovú vňať
Postup:
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme do zlatista.
Pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a premiešame.
Ďalej pridáme na drobno nastrúhaný zázvor.
Do zmesi nasypeme soľ, čierne korenie, papriku a dobre premiešame.
Pridáme paradajkový pretlak a zamiešame.
Nalejeme vodu, premiešame a varíme 3-5 minúty.
Pridáme na polovičné ružičky nakrájaný karfiol a premiešame.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme 15-20 minút, kým nebude karfiol mäkký.
Umyté zemiaky nakrájame na malé kúsky.
Nakrájané zemiaky naukladáme na dno zapekacej formy.
Posolíme, posypeme čiernym korením, bazalkou, rozmarínom a oreganom.
Nakoniec zemiaky polejeme olivovým olejom a dobre premiešame.
Formu so zemiakmi vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Z cesnaku odrežeme stonku, položíme na alobal, polejeme olivovým olejom a zabalíme.
Cesnak vložíme do rúry a pečieme so zemiakmi.
Keď je karfiol uvarený, pridáme do panvice vajcia.
Posypeme soľou a rascou.
Na vrch pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Prikryjeme pokrievkou a varíme ďalších 5 minút.
Hotové zemiaky potrieme roztlačeným upečeným cesnakom a premiešame.
Posypeme nasekaným kôprom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU